lunes, 7 de marzo de 2016

Les noves tecnologies

Actualment, les noves tecnologies s’han convertit en una eina útil i imprescindible en el dia a dia. Ningú no dubta que, gràcies a Internet, tenim accés a una quantitat il·limitada d’informació i que, per tant, pot significar una gran eina per a l’educació dels mes petits  però, penseu o veieu amb normalitat que el futur depengui de tenir un domini major o menor de l’ordinador, el mòbil, l’iPad, etc.?
Esta clar que hi ha alguns factors com la immediatesa en la informació, la bona qualitat de les imatges o la facilitat d’ús que propicien que els nens i els adults s’enganxin a aquestes noves tecnologies amb facilitat. El perill no rau en el seu ús, sinó en un consum excessiu i abusiu que pot provocar problemes d’atenció, trastorns d’aprenentatge, dificultats per establir relacions, obesitat, o la cada vegada més estesa addicció a les noves tecnologies.
Així doncs, no es tracta de frenar la curiositat dels més petits, però entre la manca d’estímuls i la saturació s’ha de trobar un punt d’equilibri i seny. Per això, l’adult ha d’establir ordre i control.



Com podem fer un bon ús de les noves tecnologies?
Personalment considero que en el cas dels més petits, s’ha de tenir una supervisió per tal que vegin continguts adequats a la seva edat, ja que depèn que vegin posteriorment ho imitaran. A més a més, també és imprescindible que els nens/es no passin gaires hores davant de les pantalles, per això es recomanable programar uns horaris. També s’ha de conscienciar als infants que l’ús d’aquestes tecnologies no ha de ser únicament lúdic ja que també pot ser un recurs educatiu o un material positiu per satisfer curiositats o escoltar música.
També és important que l’ús d’aquestes tecnologies no substitueixin la utilització de contes, llibres i de lectures en paper.
Finalment, s’ha de tenir en compte que els adults són els models a imitar, i per tant, serà important l’ús que facin de les noves tecnologies, per donar exemple als nens.

No hay comentarios:

Publicar un comentario